5 Mart 2015 Perşembe

Çatı, Bağlam, Disiplinlerarası Tezler, Katılım ve Yönlendirmeler ile Yaklaşım ve Yöntemlere, Ortak Sorun ve Çözümlere Garanti

2005'e başlarken
(yeni bir geçiş ve dönüşümler dönemi)

Yazı : Bu site ve ilişki sistematiği hakkındadır.


Çatı: Şehircilik çatısı  
Bağlam: Ekolojik bağlam 
Tezler: Disiplinlerarası Tezler (YL, Dr.)
Katılım: 20 +10 yıllık profesyonel + akademik dönem çevresi
Yönlendirmeler: Blog (20#) site bağları
Yaklaşımlar/Yöntemler: Özgün, bilimsel, deneyimsel
Ortak Sorunlar ve Çözümler: Etkileşimli sanal ortam paylaşımları
Garanti: Sürdürülebilirlik

Şehircilik çatısı  

Şehircilik (lisans) (ABD) programları için, bu çatıyı besleyici (ekoloji gibi) seçilen öncelikli ve ilişkili bağlamlarda ortak buluşmaları özendiren bazı blog siteler düzenlenmiştir.

Ekolojik bağlam 

Bu sitedeki ekolojik bağlam üzerinden ona yakın seçilen konular da şehircilik çatısını besleyecektir. Dolayısıyla ilgili öğrenci ödevlerine ve projelerine konu edinilebilir.

Disiplinlerarası Tezler (YL, Dr.)

Alt konular, disiplinlerarası ilişkilere açılan her noktada yine farklı alanların çekim merkezi olabilmektedir! Bu açıdan ayrıca tez çalışmalarını geliştirci katkılar sunmasına da özenle çaba sarfedilmektedir!

Katılım

10 yıllık geçmişin özellikle son 3 yılında sağlanan pratik temaslar oldukça verimli ufuklar açmıştır.

Yönlendirmeler (Bağlar)

Bu amaçla  http://ackocalar.blogspot.com.tr/   ve  http://kocalarac.blogspot.com.tr/
öğrenci ağırlıklı duyuru blog siteleri için de, bu site ve alttaki tüm diğer blog sitelere yönlendirme bağları, haliyle doğal birer referans olarak iş görmelidir.

Sitenin (üst banttaki yönlendirme) bölümleri de, ekolojik bağlama özgü yer yer bağları da içerdiğinden, yine diğer referans blog siteleridir. Hep bu amaçlarla oluşan üst bağlamları belirlemek üzere zaman içindeki araştırmaları toparlayarak, çatıya yönelik kendine özgü (özgün bilimsel ve deneyimsel) bir rehberlik ile yönlendirci olmak üzere düzenlenmişlerdir.

(Yaklaşım/Yöntem) 
Ortak Sorunlar ve Çözümler

Verimli kaynak paylaşımları sağlamak için mevcut sanal ortam (blog, e-posta, bulut, gruplar) idealdir.
2015 sonrası temaslar için; kocalarac@gmail.com ve Sosyal iletişim kanalları

Garanti = Sürdürülebilirlik

Emin olabilirsiniz ki, bu sıradan yolculuk dahi, yine kimi kem gözlerden kaçmayacaktır.

Ancak onların geleneksel alışkanlıkları, makam merakları, yarattıkları gereksiz bürokrasi, her kurumda dönen meşgul edici ayak oyunları ve entrikalarıyla dolu ortamları, onların olsun.

Ayrıca olup olmadık şekilde karşınıza dikilen alan işgalcileri ve çeşitli menfaat sahiplerinin tekellerine alarak sürdürdükleri fiziki/fiili işgal mekanizmalarında ki sahte, kokuşmuş şebekeleri de...

Akademik ve idari ilkelerime ters olan görüş ve uygulamaların hiçbirine katılmıyorum, içinde de kalamam, mevcut tanıklıklarım üzerinden hepsini kınıyorum.

Site katılımcılarına da buradaki çalışmalarımın, en azından (söz ettiğim bu tür gruplar tarafından) öyle kolaylıkla engellenemeyeceğini garanti ediyorum....

Adaleti hak edenlere başarılar diler, kalanlara felsefe okumaları öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder